Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie po królewsku to pyszna, szybka i łatwa do zrobienia przekąska. Doskonała przystawka na święta i imprezy.
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 164792
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 324
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 78
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 164792
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 324
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 78
Składniki
filety śledziowe pokroić w wąskie paski, groszek odcedzić, ugotować jajka na twardo i pokroić w kostkę (osobno żółtka i białka). Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Ja użyłam czerwoną ale może być też biała. Wszystkie składniki do miski i wymieszać. Składniki sosu do garnuszka i wymieszać aby się połączyły. Do sosu dodałam 1 łyżeczkę posiekanego koperku. Sos polać na sałatkę i wymieszać, wstawić do lodówki na około 1 godzinę aby smaki się przegryzły.
Wcześniej zaznaczyłam czas gotowania do 15 min. ponieważ nie mogłam opuścić tej rubryki. Nie mogłam przejść do następnego etapu opisywania jak przygotować. Oczywiście nie tu nie ma do gotowania. Może ktoś napisać, że na załączonym zdjęciu jest za dużo sosu, ale ja lubię ten sos, zawsze można dać mniejsze proporcje wg uznania.