Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie po królewsku to pyszna, szybka i łatwa do zrobienia przekąska. Doskonała przystawka na święta i imprezy.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2295
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4379
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1305
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 284
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2295
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4379
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1305
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 284
Składniki
filety śledziowe pokroić w wąskie paski, groszek odcedzić, ugotować jajka na twardo i pokroić w kostkę (osobno żółtka i białka). Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Ja użyłam czerwoną ale może być też biała. Wszystkie składniki do miski i wymieszać. Składniki sosu do garnuszka i wymieszać aby się połączyły. Do sosu dodałam 1 łyżeczkę posiekanego koperku. Sos polać na sałatkę i wymieszać, wstawić do lodówki na około 1 godzinę aby smaki się przegryzły.
Wcześniej zaznaczyłam czas gotowania do 15 min. ponieważ nie mogłam opuścić tej rubryki. Nie mogłam przejść do następnego etapu opisywania jak przygotować. Oczywiście nie tu nie ma do gotowania. Może ktoś napisać, że na załączonym zdjęciu jest za dużo sosu, ale ja lubię ten sos, zawsze można dać mniejsze proporcje wg uznania.