Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie po królewsku to pyszna, szybka i łatwa do zrobienia przekąska. Doskonała przystawka na święta i imprezy.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1038
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4675
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1333
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1038
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4675
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1333
Składniki
filety śledziowe pokroić w wąskie paski, groszek odcedzić, ugotować jajka na twardo i pokroić w kostkę (osobno żółtka i białka). Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Ja użyłam czerwoną ale może być też biała. Wszystkie składniki do miski i wymieszać. Składniki sosu do garnuszka i wymieszać aby się połączyły. Do sosu dodałam 1 łyżeczkę posiekanego koperku. Sos polać na sałatkę i wymieszać, wstawić do lodówki na około 1 godzinę aby smaki się przegryzły.
Wcześniej zaznaczyłam czas gotowania do 15 min. ponieważ nie mogłam opuścić tej rubryki. Nie mogłam przejść do następnego etapu opisywania jak przygotować. Oczywiście nie tu nie ma do gotowania. Może ktoś napisać, że na załączonym zdjęciu jest za dużo sosu, ale ja lubię ten sos, zawsze można dać mniejsze proporcje wg uznania.