Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie po sułtańsku są drugie po śledziach w oleju na moim stole wigilijnym. W tym roku troszkę je zmodyfikowałam i zyskały bardzo na smaku. Dodałam miodu gryczanego zamiast kwiatowego.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2096
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 88
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 177
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 169
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2096
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 88
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 177
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 169
Składniki
Śledzie namoczyć w zimnej wodzie. A potem 2 razy zmienić wodę. W tym czasie pokroić cebulę i razem z rodzynkami zeszklić na dużej ilości oleju.
Dodać przyprawy, przecier pomidorowy i miód. Zamieszać i poddusić kilka minut.
Przełożyć do miski i ostudzić. Śledzie odsączyć z wody o osuszyć ręcznikiem papierowym. pokroić na kawałki i przełożyć do miski z cebula i rodzynkami. Wymieszać.
Przełożyć ściśle do słoika.