Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie po sułtańsku są drugie po śledziach w oleju na moim stole wigilijnym. W tym roku troszkę je zmodyfikowałam i zyskały bardzo na smaku. Dodałam miodu gryczanego zamiast kwiatowego.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1755
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1538
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1499
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1833
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1755
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1538
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1499
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1833
Składniki
Śledzie namoczyć w zimnej wodzie. A potem 2 razy zmienić wodę. W tym czasie pokroić cebulę i razem z rodzynkami zeszklić na dużej ilości oleju.
Dodać przyprawy, przecier pomidorowy i miód. Zamieszać i poddusić kilka minut.
Przełożyć do miski i ostudzić. Śledzie odsączyć z wody o osuszyć ręcznikiem papierowym. pokroić na kawałki i przełożyć do miski z cebula i rodzynkami. Wymieszać.
Przełożyć ściśle do słoika.