Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie po sułtańsku są drugie po śledziach w oleju na moim stole wigilijnym. W tym roku troszkę je zmodyfikowałam i zyskały bardzo na smaku. Dodałam miodu gryczanego zamiast kwiatowego.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5699
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1649
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 196
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5699
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1649
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 196
Składniki
Śledzie namoczyć w zimnej wodzie. A potem 2 razy zmienić wodę. W tym czasie pokroić cebulę i razem z rodzynkami zeszklić na dużej ilości oleju.
Dodać przyprawy, przecier pomidorowy i miód. Zamieszać i poddusić kilka minut.
Przełożyć do miski i ostudzić. Śledzie odsączyć z wody o osuszyć ręcznikiem papierowym. pokroić na kawałki i przełożyć do miski z cebula i rodzynkami. Wymieszać.
Przełożyć ściśle do słoika.