Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie po sułtańsku są drugie po śledziach w oleju na moim stole wigilijnym. W tym roku troszkę je zmodyfikowałam i zyskały bardzo na smaku. Dodałam miodu gryczanego zamiast kwiatowego.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 428
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 772
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 428
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 772
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Składniki
Śledzie namoczyć w zimnej wodzie. A potem 2 razy zmienić wodę. W tym czasie pokroić cebulę i razem z rodzynkami zeszklić na dużej ilości oleju.
Dodać przyprawy, przecier pomidorowy i miód. Zamieszać i poddusić kilka minut.
Przełożyć do miski i ostudzić. Śledzie odsączyć z wody o osuszyć ręcznikiem papierowym. pokroić na kawałki i przełożyć do miski z cebula i rodzynkami. Wymieszać.
Przełożyć ściśle do słoika.