Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miodowo musztardowy sos idealnie pasuje do śledzi.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15721
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4746
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15721
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4746
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Składniki
Śledzie namoczyłam w wodzie przez noc, a potem przełożyłam płaty cebulą, posypałam pieprzem i zalałam olejem. https://smaker.pl/przepis-sledzie-w-czerwonej-cebuli,168557,fafiatko.html
Zrobiłam sos szwedzki, wymieszałam miód, musztardę i oliwę z pieprzem, jeszcze trochę soli. https://smaker.pl/przepis-sos-szwedzki,158227,fafiatko.html
Proponuję polewać śledzie sosem przed podaniem, smakują wybornie. Osobiście nie przepadam, gdy śledzie są zbyt długo zamarynowane w słodkawym sosie, jak to Szwedzi lubią. Smacznego :)