Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miodowo musztardowy sos idealnie pasuje do śledzi.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 84
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 37
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 181
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 240
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 818
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 84
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 37
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 181
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 240
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 818
Składniki
Śledzie namoczyłam w wodzie przez noc, a potem przełożyłam płaty cebulą, posypałam pieprzem i zalałam olejem. https://smaker.pl/przepis-sledzie-w-czerwonej-cebuli,168557,fafiatko.html
Zrobiłam sos szwedzki, wymieszałam miód, musztardę i oliwę z pieprzem, jeszcze trochę soli. https://smaker.pl/przepis-sos-szwedzki,158227,fafiatko.html
Proponuję polewać śledzie sosem przed podaniem, smakują wybornie. Osobiście nie przepadam, gdy śledzie są zbyt długo zamarynowane w słodkawym sosie, jak to Szwedzi lubią. Smacznego :)