Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jestem amatorem śledzi ale mam ich kilku w domu i okazuje się że śledzie w tym wydaniu są warte zrobienia.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30934
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3641
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4546
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1144
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30934
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3641
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4546
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1144
Składniki
Śledzie musimy najpierw wymoczyć około 2 - 3 godzin w zależności jak bardzo są słone. Wodę z octem cukrem, gorczycą, liśćmi laurowymi i kilkoma kulkami ziela angielskiego zagotowujemy i studzimy.Cebule kroimy w kostkę.
Wymoczone śledzie kroimy na mniejsze kawałki, układamy w misce warstwami: śledzie, posypujemy pieprzem i cebulą a następnie dwie łyżki majonezu który rozsmarowujemy. Następna warstwa śledzi, pieprz cebula i majonez. Mnie wyszły dwie warstwy więc zużyłam tylko 4łyżki majonezu. Na koniec całość zalewamy wystudzoną zalewą octową. Zamykamy miskę i wkładamy do lodówki. Na drugi dzień należy je przemieszać. Najlepsze są po dwóch dniach leżakowania i mieszania:-))