Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niekonwencjonalne składniki... Pycha:) Na zdjęciu to co zdążyłam ocalić do sfotografowania ....
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15821
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4791
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 513
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15821
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4791
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 513
Składniki
Śledzie i grzyby namoczyć na noc w wodzie mineralnej. Śledzie pokroić w niewielkie dzwonka, ułozyć na półmisku (szklanym). Grzyby ugotować (ok. 1,5 h), odcedzić, posiekać. Cebule posiekać drobno, zeszklić na rozgrzanym oleju, dodac do niej rozdrobnione szprotki, poddusic chwilę, dodać koncentrat pomidorowy. Poddusić, dodać trochę wywaru z grzybów i posiekane grzybki. Poddusic kilka minut, wystudzic, doprawic pieprzem i cukrem (sos powinien byc słodko-kwaśny).
Wyłożyć masę (gęsty sos) na śledzie, posypac posiekanymi korniszonami (mogą być ogórki kwaszone;), a następnie natką.
Smacznego :)))
28.12.2009