Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niekonwencjonalne składniki... Pycha:) Na zdjęciu to co zdążyłam ocalić do sfotografowania ....
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8308
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 464
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8308
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 464
Składniki
Śledzie i grzyby namoczyć na noc w wodzie mineralnej. Śledzie pokroić w niewielkie dzwonka, ułozyć na półmisku (szklanym). Grzyby ugotować (ok. 1,5 h), odcedzić, posiekać. Cebule posiekać drobno, zeszklić na rozgrzanym oleju, dodac do niej rozdrobnione szprotki, poddusic chwilę, dodać koncentrat pomidorowy. Poddusić, dodać trochę wywaru z grzybów i posiekane grzybki. Poddusic kilka minut, wystudzic, doprawic pieprzem i cukrem (sos powinien byc słodko-kwaśny).
Wyłożyć masę (gęsty sos) na śledzie, posypac posiekanymi korniszonami (mogą być ogórki kwaszone;), a następnie natką.
Smacznego :)))
28.12.2009