Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niekonwencjonalne składniki... Pycha:) Na zdjęciu to co zdążyłam ocalić do sfotografowania ....
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 945
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1911
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6482
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 945
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1911
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6482
Składniki
Śledzie i grzyby namoczyć na noc w wodzie mineralnej. Śledzie pokroić w niewielkie dzwonka, ułozyć na półmisku (szklanym). Grzyby ugotować (ok. 1,5 h), odcedzić, posiekać. Cebule posiekać drobno, zeszklić na rozgrzanym oleju, dodac do niej rozdrobnione szprotki, poddusic chwilę, dodać koncentrat pomidorowy. Poddusić, dodać trochę wywaru z grzybów i posiekane grzybki. Poddusic kilka minut, wystudzic, doprawic pieprzem i cukrem (sos powinien byc słodko-kwaśny).
Wyłożyć masę (gęsty sos) na śledzie, posypac posiekanymi korniszonami (mogą być ogórki kwaszone;), a następnie natką.
Smacznego :)))
28.12.2009