Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Organizacja licznych przyjęć rodzinnych w ciągu roku, wymaga od nas przygotowywania ciekawych potraw i przekąsek dla gości. Jedną z nich mogą być śledzie w cebuli, które idealnie sprawdzą się także na Boże Narodzenia.
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 172
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 172
Składniki
Śledzie namocz w wodzie i pozostaw na kilka godzin, od czasu do czasu zmieniając wodę. Ostatnie moczenie możesz wykonać w mleku, ale nie musisz. Jeśli lubisz bardziej kwaskowy smak, do mleka możesz dodać odrobinę octu, który nada śledziom odpowiedni smak, jednak nie jest to konieczne.
Cebule obierz i pokrój w drobną kostkę. Posyp je odrobiną soli i zalej 3 łyżkami octu. Cebulę pozostaw na 15-20 minut. Białą cebulę w osobnej misce, czerwoną w osobnej. Ogórki również pokrój w drobną kostkę.