Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała przekąska na zabawę karnawałową.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 136
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 34
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 136
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 34
Składniki
Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w ósemki. Dynię pokroić i udusić z odrobina wody do miękkości. Ugotowaną dynie zmiksować z jabłkiem i cebulą. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, sokiem z cytryny i wymieszać ze śmietaną. Śledzie pokroić, ułożyć na półmisku, obłożyć jajkami i polać przygotowanym sosem dyniowym. Przed podaniem możemy schłodzić w lodówce. SMACZNEGO.