Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie w dyniowym sosie

Śledzie w dyniowym sosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2539 Ocena: 18886

Dodano:

Odsłon: 1476

Wspaniała przekąska na zabawę karnawałową.

Składniki

  • Śledzie 5 szt.
  • Dynia 40 dag
  • Winne jabłko 1 szt.
  • Cebula biała 1 szt.
  • Kwaśna śmietana ½ szklanki
  • Jajka 2 szt.
  • Cytryna
  • Sól i pieprz do smaku
  • Szczypiorek 1 pęczek
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Śledzie w dyniowym sosie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w ósemki. Dynię pokroić i udusić z odrobina wody do miękkości. Ugotowaną dynie zmiksować z jabłkiem i cebulą. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, sokiem z cytryny i wymieszać ze śmietaną. Śledzie pokroić, ułożyć na półmisku, obłożyć jajkami i polać przygotowanym sosem dyniowym. Przed podaniem możemy schłodzić w lodówce. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń