Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wielbicielom śledzi,delikatne z chrupiącą cebulką,rozpływają się w ustach:)
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 352
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1479
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 663
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1311
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 352
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1479
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 663
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1311
Składniki
Przygotować sos jogurtowo-musztardowy. Do miseczki wlać jogurt dodać musztarde i cukier.Dokładnie wymieszć,na końcu wsypać pieprz. Śledzie wcześniej wymoczone w zimnej wodzie kilkakrotnie zmienianej,odcedzić i wysuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić w paski. Cebule pokroić w cieńkie piórka. Na spód naczynia dać cieńką warstwę sosu,na nią część cebuli pokrojonej,na cebulę ułożyć śledzie. Zalać częścią sosu. Powtórzyć drugą warstwę,na wierzch rozsmarować sos.
Naczynie przykryć i dać do lodówki najlepiej na kilkanaście godzin. Pysznie smakują z kiełkami słonecznika z własnego siewu:)
Smacznego!