Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie w jogurtowo-musztardowym sosie.

Śledzie w jogurtowo-musztardowym sosie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 939 Ocena: 19724

Dodano:

Odsłon: 3199

Polecam wielbicielom śledzi,delikatne z chrupiącą cebulką,rozpływają się w ustach:)

Składniki

  • 6 płatów matiasa
  • 2 średnie cebule
  • 400ml jogurtu naturalnego
  • 3 łyżeczki musztardy czeskiej słodko-kwaśnej
  • płaska łyżka cukru
  • kiełki słonecznika
  • szczypta czarnego pieprzu
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Śledzie w jogurtowo-musztardowym sosie.

Przygotowanie

  1. Przygotować sos jogurtowo-musztardowy.
    Do miseczki wlać jogurt dodać musztarde i cukier.Dokładnie wymieszć,na końcu wsypać pieprz.

    Śledzie wcześniej wymoczone w zimnej wodzie kilkakrotnie zmienianej,odcedzić i wysuszyć ręcznikiem papierowym.

    Pokroić w paski.
    Cebule pokroić w cieńkie piórka.

    Na spód naczynia dać cieńką warstwę sosu,na nią część cebuli pokrojonej,na cebulę ułożyć śledzie.
    Zalać częścią sosu.
    Powtórzyć drugą warstwę,na wierzch rozsmarować sos.

  2. Naczynie przykryć i dać do lodówki najlepiej na kilkanaście godzin.
    Pysznie smakują z kiełkami słonecznika z własnego siewu:)

  3. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 16 kwietnia Pysznosci! i u Ciebie zawsze można znaleźć lżejsza wersje smakołyków! Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dariusz-D 16 kwietnia Moje jedzonko:-)
W takiej postaci jedne z ulubionych.
Do tego duszone ziemniaki...
Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń