Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wielbicielom śledzi,delikatne z chrupiącą cebulką,rozpływają się w ustach:)
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 149
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 299
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 149
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 299
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Składniki
Przygotować sos jogurtowo-musztardowy. Do miseczki wlać jogurt dodać musztarde i cukier.Dokładnie wymieszć,na końcu wsypać pieprz. Śledzie wcześniej wymoczone w zimnej wodzie kilkakrotnie zmienianej,odcedzić i wysuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić w paski. Cebule pokroić w cieńkie piórka. Na spód naczynia dać cieńką warstwę sosu,na nią część cebuli pokrojonej,na cebulę ułożyć śledzie. Zalać częścią sosu. Powtórzyć drugą warstwę,na wierzch rozsmarować sos.
Naczynie przykryć i dać do lodówki najlepiej na kilkanaście godzin. Pysznie smakują z kiełkami słonecznika z własnego siewu:)
Smacznego!