Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w octowej zalewie z marchewką i cebulą. Przepis pochodzi z 441. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 56
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 56
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Filety namoczyć w wodzie (przez kilka godzin). Następnie dobrze przepłukać i pokroić na mniejsze kawałki, np. w romby.
Marchewkę i cebulę obrać i pokroić w plastry. Wraz z rybą ułożyć w słoiku.
Zalać przestudzoną marynatą (wodę wystarczy wcześniej zagotować z octem, cukrem i przyprawami). Zamknąć i wstawić do lodówki.
Tak przygotowane śledzie można jeść już następnego dnia a w chłodzie wytrzymają nawet kilka tygodni.