Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w octowej zalewie z marchewką i cebulą. Przepis pochodzi z 441. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2871
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3401
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2871
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3401
Składniki
Filety namoczyć w wodzie (przez kilka godzin). Następnie dobrze przepłukać i pokroić na mniejsze kawałki, np. w romby.
Marchewkę i cebulę obrać i pokroić w plastry. Wraz z rybą ułożyć w słoiku.
Zalać przestudzoną marynatą (wodę wystarczy wcześniej zagotować z octem, cukrem i przyprawami). Zamknąć i wstawić do lodówki.
Tak przygotowane śledzie można jeść już następnego dnia a w chłodzie wytrzymają nawet kilka tygodni.