Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w octowej zalewie z marchewką i cebulą. Przepis pochodzi z 441. odcinka programu "Ewa Gotuje".
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35725
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1213
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6024
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35725
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1213
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6024
        
        
                Składniki
Filety namoczyć w wodzie (przez kilka godzin). Następnie dobrze przepłukać i pokroić na mniejsze kawałki, np. w romby.
Marchewkę i cebulę obrać i pokroić w plastry. Wraz z rybą ułożyć w słoiku.
Zalać przestudzoną marynatą (wodę wystarczy wcześniej zagotować z octem, cukrem i przyprawami). Zamknąć i wstawić do lodówki.
Tak przygotowane śledzie można jeść już następnego dnia a w chłodzie wytrzymają nawet kilka tygodni.