Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie w oleju

Śledzie w oleju

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 156

Dodano:

Odsłon: 1211

Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po dwóch dniach w lodówce są gotowe do spożycia :)

Składniki

  • 50 dag filetów śledziowych 2 duże cebule
  • 10ziaren ziela angielskiego
  • 1-2 szklanki oleju
5-6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Śledzie w oleju

Przygotowanie

  1. Jeśli filety są słone, wcześniej namoczyć je w wodzie lub mleku. Następnie osuszyć i pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w kostkę. W misce połączyć śledzie, cebulę, ziele angielskie oraz kilka łyżek oleju, wymieszać.

  2. Następnie całość przełożyć do słoika, szczelnie zamknąć i odstawić do lodówki na około 48godzin. Słoik od czasu do czasu obracać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń