Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kupiłem śledzie w oleju...ale mi nie smakowały. Postanowiłem je przerobić. Niestety nie zdążyłem zrobić zdjęcia na talerzu, smakowały mi tak bardzo , że zniknęły ze słoika.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 494
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16735
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 423
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 494
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16735
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 423
Składniki
Śledzie pokroiłem na kawałki, takie na jeden kęs. Cebule posiekałem na drobną kostkę.
W słoiku układałem na przemian śledzie i cebulę, dorzucając od czasu do czasu ziarenka czy listki. Całość zalałem olejem i wstawiłem do lodówki.
Śledzi próbowałem codziennie. Z dnia na dzień były smaczniejsze, ale moim zdaniem najwcześniej należy je jeść po 3 dniach.
Użyłem czerwonej cebuli, ponieważ jest delikatniejsza.
Przemycamy zdrowie: Do śledzi dodałem odrobinę kurkumy