Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kupiłem śledzie w oleju...ale mi nie smakowały. Postanowiłem je przerobić. Niestety nie zdążyłem zrobić zdjęcia na talerzu, smakowały mi tak bardzo , że zniknęły ze słoika.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37213
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 133
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9213
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37213
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 133
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9213
Składniki
Śledzie pokroiłem na kawałki, takie na jeden kęs. Cebule posiekałem na drobną kostkę.
W słoiku układałem na przemian śledzie i cebulę, dorzucając od czasu do czasu ziarenka czy listki. Całość zalałem olejem i wstawiłem do lodówki.
Śledzi próbowałem codziennie. Z dnia na dzień były smaczniejsze, ale moim zdaniem najwcześniej należy je jeść po 3 dniach.
Użyłem czerwonej cebuli, ponieważ jest delikatniejsza.
Przemycamy zdrowie: Do śledzi dodałem odrobinę kurkumy