Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kupiłem śledzie w oleju...ale mi nie smakowały. Postanowiłem je przerobić. Niestety nie zdążyłem zrobić zdjęcia na talerzu, smakowały mi tak bardzo , że zniknęły ze słoika.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17770
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1858
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15553
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 7147
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17770
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1858
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15553
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 7147
Składniki
Śledzie pokroiłem na kawałki, takie na jeden kęs. Cebule posiekałem na drobną kostkę.
W słoiku układałem na przemian śledzie i cebulę, dorzucając od czasu do czasu ziarenka czy listki. Całość zalałem olejem i wstawiłem do lodówki.
Śledzi próbowałem codziennie. Z dnia na dzień były smaczniejsze, ale moim zdaniem najwcześniej należy je jeść po 3 dniach.
Użyłem czerwonej cebuli, ponieważ jest delikatniejsza.
Przemycamy zdrowie: Do śledzi dodałem odrobinę kurkumy