Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne śledzie z cebulą i pieprzem, dłużej odsalane
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115110
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7836
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2956
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1289
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1210
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115110
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7836
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2956
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1289
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1210
Składniki
Polecam smaczniejszą i zdrowszą wersję śledzia- mniej słoną. Filety zalałam w misce wodą i trzymałam je przez noc w lodówce. Rano pokroiłam cebulę w kostkę a filety na kawałeczki.
Pokrojone filety przełożyłam cebulą i posypałam pieprzem. Na koniec całość zalałam olejem i kroplą oliwy do smaku. Po paru godzinach powinny być idealne, ale po godzinie też są smaczne. Śledzie są idealne jako przekąska lub dodatek do sałatek. Smacznego :)