Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie, chciałabym zaproponować przepis na pyszne śledzie marynowane w oleju. Śledzie są bardzo smaczne i jeżeli, ktoś jeszcze nie robił takich śledzi, to polecam wypróbować przepis.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 155
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 77
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 757
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 155
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 77
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 757
Składniki
Filety śledziowe są słone, dlatego przed przygotowaniem sałatki płuczę je w zimnej wodzie, zalewam zimną wodą i odstawiam na około 2-3 godziny do namoczenia w międzyczasie zmieniam wodę. Czas moczenia zależy jak słone mamy śledzie. Następnie śledzie osączam z wody i dokładnie osuszam ręcznikiem papierowym.
Śledzie kroję na mniejsze kawałki i przekładam do miski. Cebulę kroję w cienkie półplasterki i dodaję do śledzi.
Dodaję olej, sok z cytryny, pieprz i dokładnie mieszam. Tak przygotowane śledzie przekładam do słoika, zakręcam i wstawiam do lodówki na około 3 dni. Po 3 dniach (a nawet troszkę wcześniej), śledzie są gotowe, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa