Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i łatwy w wykonaniu przepis na śledzie w oleju :)
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 184
Pyszne owsiano-kakaowe kuleczki których nie trzeba piec ! UWAGA: Jest to des...
Odsłon: 214
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 235
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 184
Pyszne owsiano-kakaowe kuleczki których nie trzeba piec ! UWAGA: Jest to des...
Odsłon: 214
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 235
Składniki
Na początek moczymy śledzie -zalewamy wodą i dodajemy 3 łyżki octu jabłkowego.Moczymy je tak z 4-5 godzin.Usuwamy w ten sposób część soli i śledzie robią się miększe bardziej smaczne.
Kroimy śledzie w taką kostkę ok.5 kostek wyjdzie na jeden płat śledziowy.Skrapiamy sokiem z połówki cytryny,mieszamy i na chwilę odstawiamy.Cebulę kroimy w plasterki i wyłuskujemy krążki :)
Przygotowujemy słoik - na dno słoika wsypujemy ziele angielskie-parę ziarenek ,liście laurowe i nakładamy cebulę i śledziki warstwami. Górna ostania warstwą powinna być cebula.Zalewamy olejem aby pokryć cebulę zakręcamy słoik i wkładamy do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie śledziki można jeść SMACZNEGO!!!