Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i łatwy w wykonaniu przepis na śledzie w oleju :)
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 56
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 56
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Na początek moczymy śledzie -zalewamy wodą i dodajemy 3 łyżki octu jabłkowego.Moczymy je tak z 4-5 godzin.Usuwamy w ten sposób część soli i śledzie robią się miększe bardziej smaczne.
Kroimy śledzie w taką kostkę ok.5 kostek wyjdzie na jeden płat śledziowy.Skrapiamy sokiem z połówki cytryny,mieszamy i na chwilę odstawiamy.Cebulę kroimy w plasterki i wyłuskujemy krążki :)
Przygotowujemy słoik - na dno słoika wsypujemy ziele angielskie-parę ziarenek ,liście laurowe i nakładamy cebulę i śledziki warstwami. Górna ostania warstwą powinna być cebula.Zalewamy olejem aby pokryć cebulę zakręcamy słoik i wkładamy do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie śledziki można jeść SMACZNEGO!!!