Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i łatwy w wykonaniu przepis na śledzie w oleju :)
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19130
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6935
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19130
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6935
Składniki
Na początek moczymy śledzie -zalewamy wodą i dodajemy 3 łyżki octu jabłkowego.Moczymy je tak z 4-5 godzin.Usuwamy w ten sposób część soli i śledzie robią się miększe bardziej smaczne.
Kroimy śledzie w taką kostkę ok.5 kostek wyjdzie na jeden płat śledziowy.Skrapiamy sokiem z połówki cytryny,mieszamy i na chwilę odstawiamy.Cebulę kroimy w plasterki i wyłuskujemy krążki :)
Przygotowujemy słoik - na dno słoika wsypujemy ziele angielskie-parę ziarenek ,liście laurowe i nakładamy cebulę i śledziki warstwami. Górna ostania warstwą powinna być cebula.Zalewamy olejem aby pokryć cebulę zakręcamy słoik i wkładamy do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie śledziki można jeść SMACZNEGO!!!