Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i łatwy w wykonaniu przepis na śledzie w oleju :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4141
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11338
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6504
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5482
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13528
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5299
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4141
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11338
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6504
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5482
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13528
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5299
Składniki
Na początek moczymy śledzie -zalewamy wodą i dodajemy 3 łyżki octu jabłkowego.Moczymy je tak z 4-5 godzin.Usuwamy w ten sposób część soli i śledzie robią się miększe bardziej smaczne.
Kroimy śledzie w taką kostkę ok.5 kostek wyjdzie na jeden płat śledziowy.Skrapiamy sokiem z połówki cytryny,mieszamy i na chwilę odstawiamy.Cebulę kroimy w plasterki i wyłuskujemy krążki :)
Przygotowujemy słoik - na dno słoika wsypujemy ziele angielskie-parę ziarenek ,liście laurowe i nakładamy cebulę i śledziki warstwami. Górna ostania warstwą powinna być cebula.Zalewamy olejem aby pokryć cebulę zakręcamy słoik i wkładamy do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie śledziki można jeść SMACZNEGO!!!