Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i łatwy w wykonaniu przepis na śledzie w oleju :)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2268
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1384
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 516
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3556
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1216
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2268
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1384
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 516
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3556
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1216
Składniki
Na początek moczymy śledzie -zalewamy wodą i dodajemy 3 łyżki octu jabłkowego.Moczymy je tak z 4-5 godzin.Usuwamy w ten sposób część soli i śledzie robią się miększe bardziej smaczne.
Kroimy śledzie w taką kostkę ok.5 kostek wyjdzie na jeden płat śledziowy.Skrapiamy sokiem z połówki cytryny,mieszamy i na chwilę odstawiamy.Cebulę kroimy w plasterki i wyłuskujemy krążki :)
Przygotowujemy słoik - na dno słoika wsypujemy ziele angielskie-parę ziarenek ,liście laurowe i nakładamy cebulę i śledziki warstwami. Górna ostania warstwą powinna być cebula.Zalewamy olejem aby pokryć cebulę zakręcamy słoik i wkładamy do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie śledziki można jeść SMACZNEGO!!!