Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, posiadają aromatyczny posmak z nutką kwasowości i przypraw, szybko znikają. Są bez rodzynek.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 66
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 66
Składniki
Filety śledziowe moczymy w wodzie lub mleku do odpowiedniej słonności. Kroimy w kawałki i odstawiamy.
Rozgrzewamy olej na patelni i podsmażamy do zeszklenia się cebuli. Dodajemy cukier i chwilę jeszcze smażymy. Następnie dodajemy ocet, liście laurowe, zielę angielskie, koncentrat pomidorowy. Wszystko razem mieszamy i dusimy kilka minut. Zdejmujemy z ognia i dodajemy ziarenka gorczycy. Studzimy. Układamy kawałki filetów matjes i przekładamy je sosem. Wstawiamy do lodówki. Śledzie najlepiej smakują na drugi dzień, kiedy dobrze się przegryzą i przejdą aromatem przypraw.