Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, posiadają aromatyczny posmak z nutką kwasowości i przypraw, szybko znikają. Są bez rodzynek.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 15657
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8793
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 654
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8303
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 15657
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8793
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 654
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8303
Składniki
Filety śledziowe moczymy w wodzie lub mleku do odpowiedniej słonności. Kroimy w kawałki i odstawiamy.
Rozgrzewamy olej na patelni i podsmażamy do zeszklenia się cebuli. Dodajemy cukier i chwilę jeszcze smażymy. Następnie dodajemy ocet, liście laurowe, zielę angielskie, koncentrat pomidorowy. Wszystko razem mieszamy i dusimy kilka minut. Zdejmujemy z ognia i dodajemy ziarenka gorczycy. Studzimy. Układamy kawałki filetów matjes i przekładamy je sosem. Wstawiamy do lodówki. Śledzie najlepiej smakują na drugi dzień, kiedy dobrze się przegryzą i przejdą aromatem przypraw.