Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na najprostsze, najłatwiejsze i najsmaczniejsze śledzie, które goszczą na naszym stole nie tylko w okresie świątecznym.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1318
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25013
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 130
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1318
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25013
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 130
Składniki
Śledzie moczymy kilka godzin w wodzie. Cebule kroimy w pióra, jabłko obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki, skrapiamy sokiem z cytryny. Natkę pietruszki (około łyżki) drobno siekamy, dodajemy do śmietany, doprawiamy solą i pieprzem. Śledzie osuszamy, kroimy w mniejsze kawałki. Śledzie łączymy z cebulą, jabłkiem i śmietaną, mieszamy.