Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na najprostsze, najłatwiejsze i najsmaczniejsze śledzie, które goszczą na naszym stole nie tylko w okresie świątecznym.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8587
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3033
Polecam.
Odsłon: 1818
Polecam.
Odsłon: 523
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8587
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3033
Polecam.
Odsłon: 1818
Polecam.
Odsłon: 523
Składniki
Śledzie moczymy kilka godzin w wodzie. Cebule kroimy w pióra, jabłko obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki, skrapiamy sokiem z cytryny. Natkę pietruszki (około łyżki) drobno siekamy, dodajemy do śmietany, doprawiamy solą i pieprzem. Śledzie osuszamy, kroimy w mniejsze kawałki. Śledzie łączymy z cebulą, jabłkiem i śmietaną, mieszamy.