Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w sosie cebulowo śliwkowym to danie idealne dla miłośników kuchni azjatyckiej, którzy lubią słodko-kwaśne połączenia. Tak przygotowany sos jest wyjątkowy, mocno aromatyczny. Wspaniale komponuje się z rybą. To z pewnością nie jest tradycyjna przystawka, ale przypadnie do gustu wszystkim chcącym spróbować nowych smaków. Jeśli wolisz nieco bardziej pikantne smaki, możesz z powodzeniem dodać łyżeczkę imbiru czy dodatkową szczyptę chili.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3761
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2119
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5570
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5583
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3761
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2119
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5570
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5583
Składniki
Śledzie opłucz pod wodą i pokrój w mniejsze kawałki. Przełóż je do osobnej miski.
Przygotuj sos. Śliwki umyj i usuń pestki. Pokrój je na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki sosu włóż do garnka. Przykryj i zagotuj na małym ogniu. Garnek odkryj i gotuj całość przez ok. 30 minut lub do momentu zgęstnienia sosu. Zdejmij sos z ognia i ostudź do temperatury pokojowej. Przelej go do śledzi.
Całość dobrze wymieszaj i przykryj folią spożywczą. Możesz podawać je natychmiast, jednak aby smaki lepiej się połączyły, wstaw śledzie w sosie cebulowo śliwkowym do lodówki na 24 godziny. Podawaj danie na zimno jako dodatek do pieczywa lub samodzielną przystawkę.