Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w sosie cebulowo śliwkowym to danie idealne dla miłośników kuchni azjatyckiej, którzy lubią słodko-kwaśne połączenia. Tak przygotowany sos jest wyjątkowy, mocno aromatyczny. Wspaniale komponuje się z rybą. To z pewnością nie jest tradycyjna przystawka, ale przypadnie do gustu wszystkim chcącym spróbować nowych smaków. Jeśli wolisz nieco bardziej pikantne smaki, możesz z powodzeniem dodać łyżeczkę imbiru czy dodatkową szczyptę chili.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21637
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21637
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Składniki
Śledzie opłucz pod wodą i pokrój w mniejsze kawałki. Przełóż je do osobnej miski.
Przygotuj sos. Śliwki umyj i usuń pestki. Pokrój je na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki sosu włóż do garnka. Przykryj i zagotuj na małym ogniu. Garnek odkryj i gotuj całość przez ok. 30 minut lub do momentu zgęstnienia sosu. Zdejmij sos z ognia i ostudź do temperatury pokojowej. Przelej go do śledzi.
Całość dobrze wymieszaj i przykryj folią spożywczą. Możesz podawać je natychmiast, jednak aby smaki lepiej się połączyły, wstaw śledzie w sosie cebulowo śliwkowym do lodówki na 24 godziny. Podawaj danie na zimno jako dodatek do pieczywa lub samodzielną przystawkę.