Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w sosie cebulowo śliwkowym to danie idealne dla miłośników kuchni azjatyckiej, którzy lubią słodko-kwaśne połączenia. Tak przygotowany sos jest wyjątkowy, mocno aromatyczny. Wspaniale komponuje się z rybą. To z pewnością nie jest tradycyjna przystawka, ale przypadnie do gustu wszystkim chcącym spróbować nowych smaków. Jeśli wolisz nieco bardziej pikantne smaki, możesz z powodzeniem dodać łyżeczkę imbiru czy dodatkową szczyptę chili.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2281
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 272
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2281
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 272
Składniki
Śledzie opłucz pod wodą i pokrój w mniejsze kawałki. Przełóż je do osobnej miski.
Przygotuj sos. Śliwki umyj i usuń pestki. Pokrój je na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki sosu włóż do garnka. Przykryj i zagotuj na małym ogniu. Garnek odkryj i gotuj całość przez ok. 30 minut lub do momentu zgęstnienia sosu. Zdejmij sos z ognia i ostudź do temperatury pokojowej. Przelej go do śledzi.
Całość dobrze wymieszaj i przykryj folią spożywczą. Możesz podawać je natychmiast, jednak aby smaki lepiej się połączyły, wstaw śledzie w sosie cebulowo śliwkowym do lodówki na 24 godziny. Podawaj danie na zimno jako dodatek do pieczywa lub samodzielną przystawkę.