Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie w sosie pieczarkowo-pomidorowym

Śledzie w sosie pieczarkowo-pomidorowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 335 Ocena: 4028

Dodano:

Odsłon: 333

Pyszna przekąska. Można ją zjadać samą lub z pieczywem. Smakuje wyśmienicie!

Składniki

  • 4 filety śledziowe (matiasy)
  • 5-6 średnich pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 papryczka chili
  • 5-6 pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 4-5 łyżek oleju rzepakowego
  • sól i pieprz do smaku
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety śledziowe wymoczyć w wodzie. Cebulę i pieczarki obrać. Drobno pokroić. Podsmażyć na oleju. Dodać umyte i pokrojone pomidorki, papryczkę oraz przecier pomidorowy . Dusić kilka minut. Gdy sos będzie za gęsty dolać nieco wody. Doprawić solą i pieprzem.
    Wymoczone filety pokroić. Wystudzony sos wymieszać ze śledziami. Dać na jakiś czas do lodówki w celu przegryzienia smaków.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń