Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na te pyszne śledzie dostałam od znajomej. Przepis prosty i szybki, a śledziki bardzo smaczne i szybko znikają z talerza. Polecam na święta i nie tylko.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35690
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1203
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6006
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35690
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1203
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6006
        
        
                Składniki
Śledzie moczymy w zimnej wodzie przez 2 godzimy, w zależności od tego jak mocno są słone. ( dobrze jest zmienić przynajmniej raz wodę ). Następnie odsączamy z nadmiaru z nadmiaru wody , pokroić kawałki. Cebulę pokroić w prążki i podsmażyć na rozgrzanym oleju do zeszklenia dodając ziele angielskie, liście laurowe. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, ketchup, ocet , doprawić do smaku papryką, solą , pieprzem i cukrem. Smażyć cały czas mieszając jeszcze około 5 - 8 minut wlać pomidory z puszki i wymieszać. Zdjąć z ognia i wystudzić. Do wystudzonego sosu dodać przygotowane śledzie , całość delikatnie przemieszać. Zakryć i włożyć do lodówki w celu przegryzienia smaków.
Gotowe śledzie przełożyć do szklanych miseczek - salaterek i gotowe.