Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na te pyszne śledzie dostałam od znajomej. Przepis prosty i szybki, a śledziki bardzo smaczne i szybko znikają z talerza. Polecam na święta i nie tylko.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1144
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1177
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13226
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1144
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1177
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13226
Składniki
Śledzie moczymy w zimnej wodzie przez 2 godzimy, w zależności od tego jak mocno są słone. ( dobrze jest zmienić przynajmniej raz wodę ). Następnie odsączamy z nadmiaru z nadmiaru wody , pokroić kawałki. Cebulę pokroić w prążki i podsmażyć na rozgrzanym oleju do zeszklenia dodając ziele angielskie, liście laurowe. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, ketchup, ocet , doprawić do smaku papryką, solą , pieprzem i cukrem. Smażyć cały czas mieszając jeszcze około 5 - 8 minut wlać pomidory z puszki i wymieszać. Zdjąć z ognia i wystudzić. Do wystudzonego sosu dodać przygotowane śledzie , całość delikatnie przemieszać. Zakryć i włożyć do lodówki w celu przegryzienia smaków.
Gotowe śledzie przełożyć do szklanych miseczek - salaterek i gotowe.