Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na te pyszne śledzie dostałam od znajomej. Przepis prosty i szybki, a śledziki bardzo smaczne i szybko znikają z talerza. Polecam na święta i nie tylko.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5617
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 80
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 510
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1399
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5617
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 80
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 510
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1399
Składniki
Śledzie moczymy w zimnej wodzie przez 2 godzimy, w zależności od tego jak mocno są słone. ( dobrze jest zmienić przynajmniej raz wodę ). Następnie odsączamy z nadmiaru z nadmiaru wody , pokroić kawałki. Cebulę pokroić w prążki i podsmażyć na rozgrzanym oleju do zeszklenia dodając ziele angielskie, liście laurowe. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, ketchup, ocet , doprawić do smaku papryką, solą , pieprzem i cukrem. Smażyć cały czas mieszając jeszcze około 5 - 8 minut wlać pomidory z puszki i wymieszać. Zdjąć z ognia i wystudzić. Do wystudzonego sosu dodać przygotowane śledzie , całość delikatnie przemieszać. Zakryć i włożyć do lodówki w celu przegryzienia smaków.
Gotowe śledzie przełożyć do szklanych miseczek - salaterek i gotowe.