Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sklepie była promocja na śledzie w zalewie solnej, w wiaderkach 1200 gramów, po odsączeniu 600 gramów. I to jest przepis na 1 takie wiadereczko.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5632
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 30180
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 77
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5632
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 30180
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 77
Składniki
Filety namoczyłem w zimnej wodzie. Wodę wymieniałem kilkakrotnie aż śledzie były tylko lekko słone. Następnie je wysuszyłem, pokroiłem na kawałki i skropiłem sporą ilością octu. Mieszałem kilkakrotnie aby wszystkie filety przeszły octem. Filety w occie zostawiłem na około pół godziny.
Cebulę pokroiłem w kostkę, a marchewkę starłem na grubych oczkach. Warzywa podsmażyłem z przyprawami. Na koniec dodałam przecier pomidorowy z olejem.
Do powstałej masy dodałem śledzie i wymieszałem. Całość ułożyłem w wiaderko po śledziach i wstawiłem do lodówki co najmniej na 24 godziny, najbardziej smakują i po 3-4 dniach.
Przemycamy zdrowie: Do śledzi można przemycić kurkumę, siemię lniane, otręby, ostropest, płatki owsiane. Wszystko to łatwo ukryć między marchewką :D