Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sklepie była promocja na śledzie w zalewie solnej, w wiaderkach 1200 gramów, po odsączeniu 600 gramów. I to jest przepis na 1 takie wiadereczko.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2397
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4533
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1592
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 479
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2397
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4533
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1592
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 479
Składniki
Filety namoczyłem w zimnej wodzie. Wodę wymieniałem kilkakrotnie aż śledzie były tylko lekko słone. Następnie je wysuszyłem, pokroiłem na kawałki i skropiłem sporą ilością octu. Mieszałem kilkakrotnie aby wszystkie filety przeszły octem. Filety w occie zostawiłem na około pół godziny.
Cebulę pokroiłem w kostkę, a marchewkę starłem na grubych oczkach. Warzywa podsmażyłem z przyprawami. Na koniec dodałam przecier pomidorowy z olejem.
Do powstałej masy dodałem śledzie i wymieszałem. Całość ułożyłem w wiaderko po śledziach i wstawiłem do lodówki co najmniej na 24 godziny, najbardziej smakują i po 3-4 dniach.
Przemycamy zdrowie: Do śledzi można przemycić kurkumę, siemię lniane, otręby, ostropest, płatki owsiane. Wszystko to łatwo ukryć między marchewką :D