Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sklepie była promocja na śledzie w zalewie solnej, w wiaderkach 1200 gramów, po odsączeniu 600 gramów. I to jest przepis na 1 takie wiadereczko.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 91
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31248
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 91
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31248
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Filety namoczyłem w zimnej wodzie. Wodę wymieniałem kilkakrotnie aż śledzie były tylko lekko słone. Następnie je wysuszyłem, pokroiłem na kawałki i skropiłem sporą ilością octu. Mieszałem kilkakrotnie aby wszystkie filety przeszły octem. Filety w occie zostawiłem na około pół godziny.
Cebulę pokroiłem w kostkę, a marchewkę starłem na grubych oczkach. Warzywa podsmażyłem z przyprawami. Na koniec dodałam przecier pomidorowy z olejem.
Do powstałej masy dodałem śledzie i wymieszałem. Całość ułożyłem w wiaderko po śledziach i wstawiłem do lodówki co najmniej na 24 godziny, najbardziej smakują i po 3-4 dniach.
Przemycamy zdrowie: Do śledzi można przemycić kurkumę, siemię lniane, otręby, ostropest, płatki owsiane. Wszystko to łatwo ukryć między marchewką :D