Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3 dni, wtedy nabierają smaku.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1121
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2051
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 486
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1121
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2051
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 486
Składniki
Cebulę pokroić w pióra. W rondlu rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę. Dodać cukier i chwilę smażyć. Mieszając, dodać ocet, liść laurowy, ziele angielskie, koncentrat pomidorowy. Chwilę dusić. Po kilkunastu minutach zdjąć z ognia, dodać gorczycę. Przygotowany sos wystudzić. Wymoczone 2-3 godziny w mleku śledzie, osuszyć, pokroić na kawałki. W słoiku układać warstwami śledzie i sos. Słoik zakręcić i odstawiać na 2-3 dni do lodówki. Tak przygotowane śledzie mogą postać w lodówce nawet do 2 tygodni.