Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w sosie tatarskim to danie klasyczne, gdzie słona ryba łączy się z kwaśno-korzennym sosem na bazie majonezu, grzybów i ogórka. Całość charakteryzuje się mocnym, aromatycznym smakiem i wyjątkowo kremową konsystencją. Idealnie sprawdzi się jako przystawka na różnego rodzaju wydarzeniach rodzinnych czy świętach. Świetnie komponuje się ze świeżym pieczywem ale także samodzielnie. Z powodzeniem możesz również danie wzbogacić o świeże warzywa czy mieszankę sałat.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8386
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1220
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10099
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4614
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 657
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8386
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1220
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10099
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4614
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 657
Składniki
Przygotuj sos tatarski. Ogórki, grzybki, szalotkę i kapary bardzo drobno posiekaj. Do miseczki przełóż majonez i dodaj resztę składników. Całość dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Sos odstaw do lodówki na co najmniej 30 minut.
Śledzie wymocz w wodzie, a następnie pokrój je w ukośne kawałki. Ułóż je na talerzu.
Na środku umieść dużą porcję schłodzonego sosu tatarskiego. Udekoruj całość świeżymi ziołami, kiełkami, warzywami i pomarańczami.
Śledzie z sosem tatarskim przechowuj w lodówce, w szczelnym pojemniku. Zużyj w ciągu 2-3 dni. Przemieszaj przed podaniem.