Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie w trzech smakach

Śledzie w trzech smakach

Autor:

Przepisów i artykułów: 2158 Ocena: 48005

Dodano:

Odsłon: 2499

:)

Składniki

  • 30 fietów śledziowych w oleju
  • Sos musztardowy:
  • 2 łyżki białego octu winnego
  • łyżka musztardy dijon
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 100 ml oleju
  • Sos cebulowy:
  • 2 pokrojone w kostkę czerwone cebule
  • posiekany ząbek czosnku
  • 200 ml majonezu
  • 100 ml śmietany 18 %
  • łyżeczka sosu worcestershire
  • łyżka musztardy delikatesowej
  • Sos pomidorowy:
  • 2 łyżki białego octu winnego
  • 2 łyżki ketchupu z pomidorów malinowych
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 100 ml oleju
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety osączyłem z zalewy ,pokroiłem na kawałki i podzieliłem na trzy. W trzech osobnych miseczkach przygotowałem sosy. Do każdej porcji śledzi wlałem inny sos. Najlepiej smakują na drugi dzień.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zlytygrysek 02 lutego 2014 śledzie w Twoim Gregor wykonaniu są bezkonkurencyjne, jak leci :))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

panka 01 lutego 2014 Do natychmiastowego zrobienia :) Uwielbiam śledzie pod prawie każdą postacią . Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 01 lutego 2014 pycha ! śledziowy wypas :) coś dla nas :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń