Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowane w domu śledzie z pewnością będą lepiej smakować niż te - kupione w sklepie.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1158
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13197
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1158
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13197
Składniki
Płaty śledziowe moczyć przez 2-3 godziny, zmieniając wodę. Pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć na desce, oprószyć świeżo mielonym pieprzem i skropić octem (można użyć soku z cytryny ). Cebulę pokroić w drobną kostkę, posypać niewielką ilością cukru i odstawić na 15 minut. Po tym czasie wymieszać i odczekać aż zmięknie. Śledzie układać warstwami w szklanym słoju na przemian z cebulką. Dodać liść laurowy, ziele i kolorowy pieprz. Zalać olejem tak, by całość była nim przykryta. Odstawić w zimne miejsce na 2-3 dni.