Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie z cebulką i kolorowym pieprzem:

Śledzie z cebulką i kolorowym pieprzem:

Autor:

Przepisów i artykułów: 335 Ocena: 2729

Dodano:

Odsłon: 488

Przygotowane w domu śledzie z pewnością będą lepiej smakować niż te - kupione w sklepie.

Składniki

  • 1 kg płatów śledziowych
  • 3 średnie cebule
  • pieprz mielony i kolorowy
  • 2-3 listki laurowe
  • kilka ziaren ziela
  • olej z pestek winogron
  • ocet
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Płaty śledziowe moczyć przez 2-3 godziny, zmieniając wodę. Pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć na desce, oprószyć świeżo mielonym pieprzem i skropić octem (można użyć soku z cytryny ). Cebulę pokroić w drobną kostkę, posypać niewielką ilością cukru i odstawić na 15 minut. Po tym czasie wymieszać i odczekać aż zmięknie. Śledzie układać warstwami w szklanym słoju na przemian z cebulką. Dodać liść laurowy, ziele i kolorowy pieprz. Zalać olejem tak, by całość była nim przykryta. Odstawić w zimne miejsce na 2-3 dni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń