Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie z orientalną nutą dzięki dodatkowi przyprawy Curry, która nadaje oryginalnego aromatu oraz pięknego złotego koloru.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68682
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2089
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68682
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2089
Składniki
Śledzie moczymy przez noc. Marchewkę kroimy w słupki, a cebule w piórka. Na patelnię wlewamy pół szklanki oleju, wsypujemy przyprawy i chwilę smażymy. Dodajemy marchewkę i cebulę i dusimy około 5 minut, warzywa powinny być al dente. Do uduszonych warzyw wlewamy resztę oleju. Studzimy. Płaty śledziowe przekładamy warstwami warzyw w słoiku wierzch zalewamy pozostałym olejem. Przed podaniem płaty śledziowe zwijamy w rulony w środek wkładając warzywa z zalewy. Opcjonalnie można posypać ulubioną zieleniną. Tak przygotowane śledzie można przechowywać w lodówce do 2 tygodni.