Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie z orientalną nutą dzięki dodatkowi przyprawy Curry, która nadaje oryginalnego aromatu oraz pięknego złotego koloru.
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1349
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 3004
Polecam, pychota.
Odsłon: 166
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1349
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 3004
Polecam, pychota.
Odsłon: 166
Składniki
Śledzie moczymy przez noc. Marchewkę kroimy w słupki, a cebule w piórka. Na patelnię wlewamy pół szklanki oleju, wsypujemy przyprawy i chwilę smażymy. Dodajemy marchewkę i cebulę i dusimy około 5 minut, warzywa powinny być al dente. Do uduszonych warzyw wlewamy resztę oleju. Studzimy. Płaty śledziowe przekładamy warstwami warzyw w słoiku wierzch zalewamy pozostałym olejem. Przed podaniem płaty śledziowe zwijamy w rulony w środek wkładając warzywa z zalewy. Opcjonalnie można posypać ulubioną zieleniną. Tak przygotowane śledzie można przechowywać w lodówce do 2 tygodni.