Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie z orientalną nutą dzięki dodatkowi przyprawy Curry, która nadaje oryginalnego aromatu oraz pięknego złotego koloru.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 539
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 426
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1523
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 539
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 426
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1523
Składniki
Śledzie moczymy przez noc. Marchewkę kroimy w słupki, a cebule w piórka. Na patelnię wlewamy pół szklanki oleju, wsypujemy przyprawy i chwilę smażymy. Dodajemy marchewkę i cebulę i dusimy około 5 minut, warzywa powinny być al dente. Do uduszonych warzyw wlewamy resztę oleju. Studzimy. Płaty śledziowe przekładamy warstwami warzyw w słoiku wierzch zalewamy pozostałym olejem. Przed podaniem płaty śledziowe zwijamy w rulony w środek wkładając warzywa z zalewy. Opcjonalnie można posypać ulubioną zieleniną. Tak przygotowane śledzie można przechowywać w lodówce do 2 tygodni.