Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie z curry

Śledzie z curry

Autor:

Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 1514

Dodano:

Odsłon: 1324

Śledzie z orientalną nutą dzięki dodatkowi przyprawy Curry, która nadaje oryginalnego aromatu oraz pięknego złotego koloru.

Składniki

  • 10 filetów śledziowych a'la matias
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • łyżka ziaren kolorowego pieprzu
  • łyżka gorczycy
  • łyżka curry
  • 2-3 ziela angielskie
  • liść laurowy
  • szklanka oleju rzepakowego
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Śledzie moczymy przez noc.
    Marchewkę kroimy w słupki, a cebule w piórka. Na patelnię wlewamy pół szklanki oleju, wsypujemy przyprawy i chwilę smażymy. Dodajemy marchewkę i cebulę i dusimy około 5 minut, warzywa powinny być al dente. Do uduszonych warzyw wlewamy resztę oleju. Studzimy.
    Płaty śledziowe przekładamy warstwami warzyw w słoiku wierzch zalewamy pozostałym olejem.

    Przed podaniem płaty śledziowe zwijamy w rulony w środek wkładając warzywa z zalewy. Opcjonalnie można posypać ulubioną zieleniną.

    Tak przygotowane śledzie można przechowywać w lodówce do 2 tygodni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 28 grudnia 2017 Dziewczyny, kobietki, babeczki ;)
Tymi śledzikami, to mnie zabijecie i nie dotrwam do Sylwka xD
Odpowiedzi: 3 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń