Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie "zanurzone" w wielu smakach
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7963
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 256
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 95
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2150
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 654
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7963
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 256
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 95
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2150
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 654
Składniki
Śledzie moczyłem kilka godzin w mleku, osuszyłem na ręczniku papierowym. Pokroiłem na 3 cm kawałki i oprószyłem świeżo mielonym pieprzem. Cebule pokroiłem w piórka i zeszkliłem na oliwie ze słoika z suszonymi pomidorami. Suszone pomidory drobno pokroiłem. Obrałem mango i pokroiłem w kostkę. W słoiku układałem warstwami: cebulę, pomidory, kapary, śledzie, oliwki przekrojone na pół, mango i tak na przemian, kończymy pomidorami i kaparami. Zalałem oliwą po pomidorach i uzupełniłem oliwą z oliwek. Wstawiłem do lodówki na całą noc.