Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie z marchewką, selerem i cebulą to delikatna przekąska, która zachwyci każde - nawet najbardziej wybredne podniebienie.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10264
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2898
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2000
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 762
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10264
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2898
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2000
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 762
Składniki
Dobrze odsączone z oleju płaty śledziowe kroimy na mniejsze kawałki. Cebule kroimy w drobną kostkę. Obraną marchew i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach do miski.
Na dużej patelni z rozgrzanym olejem podsmażamy cebulę aż delikatnie się zeszkli od czasu do czasu mieszając. Do cebuli dodajemy starte na tarce warzywa i wszystko dokładnie mieszamy, wlewamy niewielką ilość wody około 1/2 szklanki i całość dusimy około 20 minut aż warzywa będą miękkie w razie potrzeby dolewamy więcej wody. Pod koniec duszenia jarzyny łączymy z koncentratem pomidorowym, wszystko doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem, dokładnie mieszamy, zdejmujemy z ognia i wystudzamy.
W szklanej misce układamy poszczególne składniki, najpierw warstwę duszonych warzyw, następnie warstwę śledzi i tak do wyczerpania składników. Natkę pietruszki drobno siekamy i obficie posypujemy po wierzchu potrawy.