Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
śledzie ze śliwkami. Przepis jest bardzo prosty; więc jak najbardziej polecam wypróbować. Śledzie można zawinąć w roladkę ze śliwką w środku, ja pokroiłam je na kawałki...
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 99
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2649
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 805
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1572
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14206
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 99
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2649
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 805
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1572
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14206
Składniki
śledzie pokroić na 3-4 cm kawałki. Śliwki pokroić w kostkę. Jeśli śliwki są mocno wysuszone, przed pokrojeniem można zalać je gorącą wodą i pozostawić na ok 30 minut, następnie wodę zlać.
Cebulę obrać, pokroić w piórka, zeszklić na oleju, dodać miód, koncentrat oraz śliwki oraz pieprz; wymieszać i ostudzić.
W słoiku układać warstwami: cebula, śledzie itd. Całość zalać olejem. Słoik zakręcić, wstawić od lodówki na 3 dni, żeby smaki się przegryzły.