Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
śledzie ze śliwkami. Przepis jest bardzo prosty; więc jak najbardziej polecam wypróbować. Śledzie można zawinąć w roladkę ze śliwką w środku, ja pokroiłam je na kawałki...
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 44
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 572
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1408
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 309
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 44
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 572
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1408
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 309
Składniki
śledzie pokroić na 3-4 cm kawałki. Śliwki pokroić w kostkę. Jeśli śliwki są mocno wysuszone, przed pokrojeniem można zalać je gorącą wodą i pozostawić na ok 30 minut, następnie wodę zlać.
Cebulę obrać, pokroić w piórka, zeszklić na oleju, dodać miód, koncentrat oraz śliwki oraz pieprz; wymieszać i ostudzić.
W słoiku układać warstwami: cebula, śledzie itd. Całość zalać olejem. Słoik zakręcić, wstawić od lodówki na 3 dni, żeby smaki się przegryzły.