Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta wersja śledzi cieszy się w naszym domu największym powodzeniem.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10010
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9048
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6407
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10010
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9048
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6407
Składniki
Na głęboką patelnię wlać olej. Wrzucić pokrojoną w półplasterki cebulę , dodać cukier i chwilę dusić na wolnym ogniu. Śliwki zalać wrzątkiem na 10 minut. Następnie dodać sos boloński, koncentrat , odsączone suszone śliwki i rodzynki, przyprawy i ocet. Doprawić wg swojego smaku.Jeszcze smażyć przez 5 minut na wolnym ogniu. Zestawić i ostudzić. Wymoczone płaty śledziowe pokroić na mniejsze kawałki. Połączyć z sosem. Odstawić do lodówki. Najlepsze są na drugi dzień.