Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta wersja śledzi cieszy się w naszym domu największym powodzeniem.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336617
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3657
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422751
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2463
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336617
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3657
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422751
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2463
Składniki
Na głęboką patelnię wlać olej. Wrzucić pokrojoną w półplasterki cebulę , dodać cukier i chwilę dusić na wolnym ogniu. Śliwki zalać wrzątkiem na 10 minut. Następnie dodać sos boloński, koncentrat , odsączone suszone śliwki i rodzynki, przyprawy i ocet. Doprawić wg swojego smaku.Jeszcze smażyć przez 5 minut na wolnym ogniu. Zestawić i ostudzić. Wymoczone płaty śledziowe pokroić na mniejsze kawałki. Połączyć z sosem. Odstawić do lodówki. Najlepsze są na drugi dzień.