Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie z szarą renetą w majonezowo- musztardowym dresingiem

Śledzie z szarą renetą w majonezowo- musztardowym dresingiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 865 Ocena: 16588

Dodano:

Odsłon: 10360

Śledź lubi nas , a my jego tym bardziej :)

Składniki

  • 500 g solonych filetów śledziowych
  • pół l mleka
  • 2 jabłka szara reneta
  • 2 szt czerwonej cebuli
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • pęczek szczypiorku
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety śledziowe wymoczyłem w mleku kilka godzin. Pokroiłem w różne rozmiarowo kawałki. Jabłka pokroiłem po usunięciu gniazd nasiennych w kostkę wraz ze skórką.
    Cebulę pokroiłem w krążki. Majonez wymieszałem z musztardą . Szczypiorek posiekałem dość drobno. Tak przygotowane składniki delikatnie wymieszałem z sosem, cebulą i jabłkiem. Sałatkę posypałem szczypiorkiem i świeżo zmielonym pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń