Przekąski Przepis na:
Śledzie z szarą renetą w majonezowo- musztardowym dresingiem

Przepisów i artykułów: 865 Ocena: 16588
Dodano: 13.12.2015
Odsłon: 10360
Składniki
- 500 g solonych filetów śledziowych
- pół l mleka
- 2 jabłka szara reneta
- 2 szt czerwonej cebuli
- 4 łyżki majonezu
- 1 łyżka musztardy Dijon
- pęczek szczypiorku
- pieprz
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Filety śledziowe wymoczyłem w mleku kilka godzin. Pokroiłem w różne rozmiarowo kawałki. Jabłka pokroiłem po usunięciu gniazd nasiennych w kostkę wraz ze skórką.
Cebulę pokroiłem w krążki. Majonez wymieszałem z musztardą . Szczypiorek posiekałem dość drobno. Tak przygotowane składniki delikatnie wymieszałem z sosem, cebulą i jabłkiem. Sałatkę posypałem szczypiorkiem i świeżo zmielonym pieprzem.
Komentarze do przepisu (4)

Futka 14 grudnia 2015Zgłoś do usunięcia
Doskonałe i bardzo smaczne połączenie :) Odpowiedzi: 1 ▼9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ewaaa 14 grudnia 2015Zgłoś do usunięcia
i my też i my też, baardzo lubimy <3 Odpowiedzi: 1 ▼10 Kto głosował? | Odpowiedz