Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie z twarogiem to prosta w przygotowaniu przekąska, znakomity pomysł dla wielbicieli śledzi. Śledzie przełożone masą twarogową z warzywami i jabłkiem świetnie się ze sobą komponują tworząc bardzo ciekawy smak.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2214
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 405
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 819
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17323
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2214
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 405
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 819
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17323
Składniki
Twaróg rozgniatamy widelcem lub przeciskamy przez praskę a następnie przekładamy do miski. Umyte jabłka razem ze skórką kroimy w niewielką kostkę i dodajemy od miski z twarogiem. Czerwoną cebulę drobno siekamy a następnie łączymy z twarogiem i jabłkami. (Jeśli chcemy złagodzić smak cebuli, można ją sparzyć wrzątkiem). Ogórki kiszone kroimy w niewielką kostkę i dodajemy do pozostałych składników. Do masy twarogowej wlewamy śmietanę, wszystko doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy.
Wymoczone w wodzie płaty śledziowe odsączamy i kroimy w większą kostkę lub w dzwonka. W szklanej misce układamy poszczególne składniki, najpierw warstwę masy twarogowej z warzywami i jabłkiem, następnie warstwę śledzi i tak do wyczerpania składników, wierzchnią warstwę powinna stanowić masa twarogowa. Wierzch posypujemy posiekanym szczypiorkiem z dymki. Gotowe śledzie wstawiamy do lodówki na noc, żeby wszystkie smaki się przegryzły.