Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie z wiśniami

Śledzie z wiśniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 1525

Dodano:

Odsłon: 1401

Filety śledziowe połączone ze smakiem suszonej wiśni smakują po prostu wybornie.

Składniki

  • 6 filetów śledziowych
  • 12 suszonych wiśni bez pestek
  • olej rzepakowy
  • sok z cytryny
  • liść laurowy
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • kilka ziaren pieprzu
  • Cebula biała
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wymoczone śledzie kroimy wzdłuż na pół, zwijamy je w ruloniki, w środek każdego wkładamy wiśnię. Śledzie przekładamy do słoika lub szklanego naczynia, posypujemy drobno pokrojoną cebulą, liściem laurowym, ziarenkami pieprzu i zielem angielskim. Całość zalewamy sokiem z cytryny i olejem, tak by śledzie były całkowicie pokryte zalewą. Odstawiamy do lodówki na 12 godzin. Śledzie podajemy posypane natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń