Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety śledziowe połączone ze smakiem suszonej wiśni smakują po prostu wybornie.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5627
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29977
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 269
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19727
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1171
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5627
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29977
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 269
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19727
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1171
Składniki
Wymoczone śledzie kroimy wzdłuż na pół, zwijamy je w ruloniki, w środek każdego wkładamy wiśnię. Śledzie przekładamy do słoika lub szklanego naczynia, posypujemy drobno pokrojoną cebulą, liściem laurowym, ziarenkami pieprzu i zielem angielskim. Całość zalewamy sokiem z cytryny i olejem, tak by śledzie były całkowicie pokryte zalewą. Odstawiamy do lodówki na 12 godzin. Śledzie podajemy posypane natką pietruszki.