Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety śledziowe połączone ze smakiem suszonej wiśni smakują po prostu wybornie.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2736
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1261
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 722
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 75
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2736
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1261
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 722
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 75
Składniki
Wymoczone śledzie kroimy wzdłuż na pół, zwijamy je w ruloniki, w środek każdego wkładamy wiśnię. Śledzie przekładamy do słoika lub szklanego naczynia, posypujemy drobno pokrojoną cebulą, liściem laurowym, ziarenkami pieprzu i zielem angielskim. Całość zalewamy sokiem z cytryny i olejem, tak by śledzie były całkowicie pokryte zalewą. Odstawiamy do lodówki na 12 godzin. Śledzie podajemy posypane natką pietruszki.