Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nóż, słoik, deska do krojenia, siteczko, miseczka, ręczniki papierowe
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15789
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4772
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 475
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15789
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4772
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 475
Składniki
Filety śledziowe wymoczyć w wodzie ok 2 godz. Osączyć z wody, osuszyć papierowymi ręcznikami. Pokroić na mniejsze kawałki. Obrane cebule pokroić w półplastrki. Żurawinę sparzyć gorącą wodą. Osączyć na siteczku. W większym słoiku układać warstwę cebuli, śledzi i żurawiny. Oprószać pieprzem. Zalać olejem rzepakowym wymieszanym z octem. Śledzie schłodzić w lodówce. Po kilku godzinach są gotowe do jedzenia. Smacznego