Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nóż, słoik, deska do krojenia, siteczko, miseczka, ręczniki papierowe
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2241
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18012
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2012
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2241
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18012
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2012
Składniki
Filety śledziowe wymoczyć w wodzie ok 2 godz. Osączyć z wody, osuszyć papierowymi ręcznikami. Pokroić na mniejsze kawałki. Obrane cebule pokroić w półplastrki. Żurawinę sparzyć gorącą wodą. Osączyć na siteczku. W większym słoiku układać warstwę cebuli, śledzi i żurawiny. Oprószać pieprzem. Zalać olejem rzepakowym wymieszanym z octem. Śledzie schłodzić w lodówce. Po kilku godzinach są gotowe do jedzenia. Smacznego