Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja pierwsza próba. Póki co wyglądają dobrze :))
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 213
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 355
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 213
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 355
Składniki
Śledzie moczyć kilkanaście godzin. Następnie każdy płat śledzia posypać gorczycą. Ogórki pokroić w cienkie słupki, cebule w piórka. Na każdym płacie układać 2-3 słupki ogórka oraz porcje cebuli. Śledzie z warzywami ciasno zwijać i spinać wykałaczkami. Tak przygotowane układać w słoiczku. Gdy nam zostaje cebula, można nią przysypać rolmopsy.
Zalewa: Zagotować wodę z octem i przyprawami , pozostawić do wystudzenia. Zimną marynatą zalać śledziki, szczelnie zamknąć słoik i odstawić na 2 dni w chłodne miejsce. Po upływie tego czasu wyjmujemy gotowe rolmopsy.