Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię śledzie a tak przygotowane smakują wyjatkowo
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414270
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2272
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414270
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2272
Składniki
,śledzie namoczyć na 20 minut ,odsączyć z wody,pokroić w dzwonka
cebule pokroić w cienkie piórka a jabłka w cieniutkie plasterki
do śmietany włożyc cebulę i jabłka,dodać sok z cytryny,doprawić pieprzem,solą i cukrem
część sosu wyłożyć na półmisek,na nim ułozyć śledzie i na śledzie wyłożyć resztę sosu i posypać zieleniną
tak przygotowane sledzie najlepiej smakują po 2-3 godzinach
doskonale smakują z ciemnym chlebem lub z pieczonymi ziemniakami