Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta za pasem ,więc czas na śledziki .Łatwy i mega smaczny przepis
Słoiki
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 124
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4283
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11659
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5536
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13750
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 124
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4283
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11659
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5536
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13750
Składniki
Dzień wcześniej wylewamy wodę ze śledzi i wlemy czystej ,przepłukuje my kilka razy i zostawiamy w wodzie na noc .Na następny dzień będę idealne ,bu je przyrządzić .Po odstaniu ,ze śledzi odlewamy wodę i kroimy na wąskie paski .Cebule obieramy ,kroimy w cieniutkie plasterki ,cytrynę również kroimy na cienkie plastry .Szykujemy słoiki X2 około 950ml ewentualnie troszkę mniejsze oraz olej i oliwę lub sam olej ,ja wymieszałam ,ale nie trzeba .Na dno słoików układamy po troszku cebulki ,na cebule cytrynę ,2 kulki ziela 2 liście kilka kulek pieprzu ,na to układamy kilka paseczków śledzi i podlewamy olejem .Układamy kolejna warstwę podlewamy olejem ,powtarzamy czynność do wyczerpania składników.Gdyby było za mało oleju ,dolewamy by pokryło ostatnia warstwę śledzi ,lekko uciskamy .Odstawiamy na 2 -3 dni .Podajemy z pieczywem.