Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta za pasem ,więc czas na śledziki .Łatwy i mega smaczny przepis
 
        Słoiki
 
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6432
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2035
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6432
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2035
 
         
         
                Składniki
Dzień wcześniej wylewamy wodę ze śledzi i wlemy czystej ,przepłukuje my kilka razy i zostawiamy w wodzie na noc .Na następny dzień będę idealne ,bu je przyrządzić .Po odstaniu ,ze śledzi odlewamy wodę i kroimy na wąskie paski .Cebule obieramy ,kroimy w cieniutkie plasterki ,cytrynę również kroimy na cienkie plastry .Szykujemy słoiki X2 około 950ml ewentualnie troszkę mniejsze oraz olej i oliwę lub sam olej ,ja wymieszałam ,ale nie trzeba .Na dno słoików układamy po troszku cebulki ,na cebule cytrynę ,2 kulki ziela 2 liście kilka kulek pieprzu ,na to układamy kilka paseczków śledzi i podlewamy olejem .Układamy kolejna warstwę podlewamy olejem ,powtarzamy czynność do wyczerpania składników.Gdyby było za mało oleju ,dolewamy by pokryło ostatnia warstwę śledzi ,lekko uciskamy .Odstawiamy na 2 -3 dni .Podajemy z pieczywem.