Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta za pasem ,więc czas na śledziki .Łatwy i mega smaczny przepis
Słoiki
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1782
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 55
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1596
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1782
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 55
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1596
Składniki
Dzień wcześniej wylewamy wodę ze śledzi i wlemy czystej ,przepłukuje my kilka razy i zostawiamy w wodzie na noc .Na następny dzień będę idealne ,bu je przyrządzić .Po odstaniu ,ze śledzi odlewamy wodę i kroimy na wąskie paski .Cebule obieramy ,kroimy w cieniutkie plasterki ,cytrynę również kroimy na cienkie plastry .Szykujemy słoiki X2 około 950ml ewentualnie troszkę mniejsze oraz olej i oliwę lub sam olej ,ja wymieszałam ,ale nie trzeba .Na dno słoików układamy po troszku cebulki ,na cebule cytrynę ,2 kulki ziela 2 liście kilka kulek pieprzu ,na to układamy kilka paseczków śledzi i podlewamy olejem .Układamy kolejna warstwę podlewamy olejem ,powtarzamy czynność do wyczerpania składników.Gdyby było za mało oleju ,dolewamy by pokryło ostatnia warstwę śledzi ,lekko uciskamy .Odstawiamy na 2 -3 dni .Podajemy z pieczywem.