Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łagodniejsza wersja śledzika z lekko słodką i winną cebulką.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 173
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4380
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11904
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6789
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5596
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 173
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4380
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11904
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6789
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5596
Składniki
Płaty śledziowe moczyć przez 1,5 godziny, zmieniając dwa razy wodę. Odsączyć na sicie. Pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do szerokiej płaskiej miski i zalać olejem tak, by były całkowicie przykryte. Odstawić w chłodne miejsce na całą noc. Następnego dnia wyjąć z oleju. Cebule drobno pokroić , umieścić w misce i zalać gorącą wodą na 10 minut. Dokładnie odsączyć. Przestudzić. Wymieszać z tartym jabłkiem, sokiem z cytryny i majonezem. Doprawić wg własnego smaku. Uformować na podłużnym półmisku. W środku ułożyć kawałki śledzi , przekładając półplasterkami cytryny. Udekorować natką i czerwonym pieprzem.