Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ślimaczki pizza to przekąska na ciepło w wydaniu śródziemnomorskim. Dodatek pomidorów suszonych, kaparów, kukurydzy i oliwek zachwyci nawet najbardziej wymagające podniebienie.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22382
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 162
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 348
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 488
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22382
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 162
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 348
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 488
Składniki
Odsącz pomidory z zalewy i pokrój je w drobniejsze kawałki. Kukurydzę także odcedź, to samo zrób z kaparami. Cebulę posiekaj drobno, a oliwki przekrój na pół.
Przygotuj sos. Koncentrat pomidorowy przełóż do rondelka, dodaj ketchup i wodę. Dopraw bazylią, oregano. Posól i popieprz. Zagotuj i odstaw.
Ciasto do pizzy rozłóż na blacie. Rozsmaruj sos na całej powierzchni. Teraz ułóż przygotowane wcześniej składniki. Posyp serem. Całość zawiń dość mocno i pokrój ostrym nożem na ślimaczki. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym albo na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni Celsjusza przez około 15-20 minut.