Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ślimaczki z boczkiem i serem to hit na każdą okazję – szybkie, chrupiące i niesamowicie aromatyczne!
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2188
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4692
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 57
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2188
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4692
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 57
Składniki
Plastry boczku podsmaż na suchej patelni na średnim ogniu aż się zrumienią i wytopią. Odsącz na papierowym ręczniku. Posyp odrobiną papryki wędzonej mielonej.
W miseczce wymieszaj koncentrat pomidorowy, ketchup, paprykę, zioła prowansalskie, sól i pieprz. Podgrzej go w rondelku aż do zagotowania. Odstaw.
Rozwiń gotowe ciasto na pizzę. Równomiernie posmaruj je sosem pomidorowym. Ułóż plastry sera, następnie podsmażony boczek. Zwiń ciasto w roladę wzdłuż dłuższego boku jak roladę biszkoptową. Pokrój na plasterki o grubości ok. 2 cm.
Ułóż ślimaczki poziomo na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczając je dłonią.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz przez 15-18 minut aż ciasto się zarumieni, a ser pięknie się roztopi.