Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ślimaczki z boczkiem i serem to hit na każdą okazję – szybkie, chrupiące i niesamowicie aromatyczne!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 881
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1794
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6325
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 881
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1794
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6325
Składniki
Plastry boczku podsmaż na suchej patelni na średnim ogniu aż się zrumienią i wytopią. Odsącz na papierowym ręczniku. Posyp odrobiną papryki wędzonej mielonej.
W miseczce wymieszaj koncentrat pomidorowy, ketchup, paprykę, zioła prowansalskie, sól i pieprz. Podgrzej go w rondelku aż do zagotowania. Odstaw.
Rozwiń gotowe ciasto na pizzę. Równomiernie posmaruj je sosem pomidorowym. Ułóż plastry sera, następnie podsmażony boczek. Zwiń ciasto w roladę wzdłuż dłuższego boku jak roladę biszkoptową. Pokrój na plasterki o grubości ok. 2 cm.
Ułóż ślimaczki poziomo na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczając je dłonią.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz przez 15-18 minut aż ciasto się zarumieni, a ser pięknie się roztopi.