Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ślimaczki z boczkiem i serem to hit na każdą okazję – szybkie, chrupiące i niesamowicie aromatyczne!
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4093
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29436
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 180
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18878
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 800
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4093
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29436
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 180
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18878
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 800
Składniki
Plastry boczku podsmaż na suchej patelni na średnim ogniu aż się zrumienią i wytopią. Odsącz na papierowym ręczniku. Posyp odrobiną papryki wędzonej mielonej.
W miseczce wymieszaj koncentrat pomidorowy, ketchup, paprykę, zioła prowansalskie, sól i pieprz. Podgrzej go w rondelku aż do zagotowania. Odstaw.
Rozwiń gotowe ciasto na pizzę. Równomiernie posmaruj je sosem pomidorowym. Ułóż plastry sera, następnie podsmażony boczek. Zwiń ciasto w roladę wzdłuż dłuższego boku jak roladę biszkoptową. Pokrój na plasterki o grubości ok. 2 cm.
Ułóż ślimaczki poziomo na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczając je dłonią.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz przez 15-18 minut aż ciasto się zarumieni, a ser pięknie się roztopi.