Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem, szynką, pomidorem i pieczarkami
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 158
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1106
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 158
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1106
Składniki
1. Rozwiń ciasto francuskie na płaskiej powierzchni. 2. Rozsmaruj równomiernie przecier pomidorowy na całej powierzchni ciasta. 3. Pokryj serem, a następnie ułóż plastry szynki. 4. Pomidora i pieczarki pokrój w cienkie plasterki i rozłóż na szynce. 5. Dopraw solą, pieprzem i oregano. 6. Zwiń ciasto wzdłuż dłuższego boku, formując roladę. 7. Pokrój roladę na około 2 cm kawałki, tworząc ślimaczki. 8. Ułóż ślimaczki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 9. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 15-20 minut, aż będą złote i chrupiące.