Do góry

Przekąski Przepis na:

Słodko-kwaśna papryka

Słodko-kwaśna papryka

Autor:

Przepisów i artykułów: 273 Ocena: 5196

Dodano:

Odsłon: 385

Slodko-kwasna papryka, smakuje fantastycznie i dobrze komponuje sie ze swiezym pieczywem, potrawami z grilla, jest swietna przystawka do obiadu.

Składniki

  • 1 kg papryki
  • 2 cebule
  • 2 zabki czosnku
  • 2 peperoni (opcjonalnie)
  • 1 lyzeczka soli morskiej
  • pieprz
  • 1 lyzka cukru
  • olej roslinny
  • ocet winny
  • szczypiorek lub pietruszka
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Paprykę umyc i przelozyc w calosci do woka lub garnka.
    Dodac 2 peperoni, 1 lyzeczke soli morskiej, 1 lyzke cukru, swiezo mielony pieprz, olej roslinny i ocet winny.
    Cebule i czosnek obrac i posiekac.

    Wok rozgrzac, przykryc pokrywka a nastepnie zredukowac ogien do najmniejszego.
    Po ok. 30 minatach przekrecic ostroznie papryki uwazajac, aby sie nie rozpadly i dusic nastepne pól godziny lub dluzej, do momentu, az papryka pozbedzie sie calkowicie wody.
    Wylaczyc ogien, pozostawic papryke w woku do nastepnego dnia i przed podaniem posypac zielenina.

  2. Super komponuje sie z innymi przekaskami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń