Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie i smaczne.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 35
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 123
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 82
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 35
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 123
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 82
Składniki
do miski wsyp make,wbij jajko dodaj maslo i rozdrobniony ser dosmacz sola i wyrob ciasto,ciasto moze sie lepic,ale tak ma byc,cisto przykryj i wstaw do lodowki na 1godz
mortadel,czosnek i papryki drobno posiekaj,dodaj ser zolty i jajko dosmacz pieprzem i papryka.
schlodzone ciasto rozwalkowac przy pomocy maki,na grubosc okolo 5mm.
z ciasta wykrawac szklanka kuleczka,na srodku kazdego klasc lyz nadzienia i zlepiac male pierozki.
ulozyc na natluszczonej blasze,posmarowac rozmaconym jajem posypac sola i kminkiem,ostroznie z sola,sol grubo ziarnista jest bardzo slona.
piec w rozgrzanym piekarniku do 180s przez 10-15 min,podawac z ¨salata z rukoli.