Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie i smaczne.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14571
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19635
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14571
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19635
Składniki
do miski wsyp make,wbij jajko dodaj maslo i rozdrobniony ser dosmacz sola i wyrob ciasto,ciasto moze sie lepic,ale tak ma byc,cisto przykryj i wstaw do lodowki na 1godz
mortadel,czosnek i papryki drobno posiekaj,dodaj ser zolty i jajko dosmacz pieprzem i papryka.
schlodzone ciasto rozwalkowac przy pomocy maki,na grubosc okolo 5mm.
z ciasta wykrawac szklanka kuleczka,na srodku kazdego klasc lyz nadzienia i zlepiac male pierozki.
ulozyc na natluszczonej blasze,posmarowac rozmaconym jajem posypac sola i kminkiem,ostroznie z sola,sol grubo ziarnista jest bardzo slona.
piec w rozgrzanym piekarniku do 180s przez 10-15 min,podawac z ¨salata z rukoli.