Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie i smaczne.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1277
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1277
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
do miski wsyp make,wbij jajko dodaj maslo i rozdrobniony ser dosmacz sola i wyrob ciasto,ciasto moze sie lepic,ale tak ma byc,cisto przykryj i wstaw do lodowki na 1godz
mortadel,czosnek i papryki drobno posiekaj,dodaj ser zolty i jajko dosmacz pieprzem i papryka.
schlodzone ciasto rozwalkowac przy pomocy maki,na grubosc okolo 5mm.
z ciasta wykrawac szklanka kuleczka,na srodku kazdego klasc lyz nadzienia i zlepiac male pierozki.
ulozyc na natluszczonej blasze,posmarowac rozmaconym jajem posypac sola i kminkiem,ostroznie z sola,sol grubo ziarnista jest bardzo slona.
piec w rozgrzanym piekarniku do 180s przez 10-15 min,podawac z ¨salata z rukoli.