Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niecodzienne wykorzystanie i przechowywanie paróweczek
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Składniki
Parówki przekrajamy na pół,cebule kroimy w piórka.Układamy warstwami w słoiku(parówki-cebula,parówki-cebula)OK 3 litrów wody gotujemy,dodajemy ziele angielskie i listej dodac 1/4 litra octu.Zagotowac.Zalac słoiki i mocno zakręcic.Po ok 2 tyg są gotowe
Ten przepis znalazłam w zeszycie z przepisami mojej prababci która pochodziła z Ukrainy.Są to parówki które można przechowywac bardzo długo,po otwarciu słoika nawet do 3 tygodni