Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niecodzienne wykorzystanie i przechowywanie paróweczek
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1216
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2895
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 992
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1761
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1216
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2895
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 992
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1761
Składniki
Parówki przekrajamy na pół,cebule kroimy w piórka.Układamy warstwami w słoiku(parówki-cebula,parówki-cebula)OK 3 litrów wody gotujemy,dodajemy ziele angielskie i listej dodac 1/4 litra octu.Zagotowac.Zalac słoiki i mocno zakręcic.Po ok 2 tyg są gotowe
Ten przepis znalazłam w zeszycie z przepisami mojej prababci która pochodziła z Ukrainy.Są to parówki które można przechowywac bardzo długo,po otwarciu słoika nawet do 3 tygodni