Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję kolejną prostą ale jakże smaczną przekąskę z ciasta francuskiego i parówek berlinek. Do tego ser żółty i pyszna , prosta przekąska gotowa. Mówię Wam szczerze że na jednej porcji się nie skończy. Polecam
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Dzisiaj moje ciasto francuskie po rozłożeniu podzieliłam na 2 części gdyż tylko dla 2 osób. Więc podaję opis przepisu na smaczną i bardzo prostą przekąskę; Ciasto rozkładam kroję na dwie części jedną odkładam na boku na inną przekąskę. Ciasto kroję na paski o szerokości około 1,5 cm. Parówki nacinam po długości lecz nie całkiem do końca tak by parówka była w całości tylko nacięta. W nacięte miejsce wkładam paski sera, następnie owijam parówkę z serem paskiem z ciasta francuskiego. Tak przygotowane parówki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia , smaruję rozbełtanym białkiem i wkładam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut. Po upieczeniu wyjmuję i polewam ketchupem. Smacznego Rada; Do smarowania używam pędzelka silikonowego.
Przygotowanie ciasta i parówek.
Parówki gotowe do pieczenia.
Pyszna przekąska gotowa do podania.