Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis na ten pyszny domowy smalczyk z mięsem dostałam latem od koleżanki z pracy; ale że były upały to zrobiłam dopiero teraz i szczerze polecam jeśli lubicie takie smarowidła do chleba. Oprócz mięsa potrzebujemy jeszcze smalcu i najlepiej jak byłby domowy...
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3874
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3847
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 415
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3874
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3847
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 415
Składniki
mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki a najlepiej na całą noc.
W dużym rondlu roztapiamy trochę smalcu i partiami obsmażamy mięso. Kiedy całość już obsmażamy dodajemy resztę smalcu, zmniejszamy ogień i od czasu do czasu mieszając smażymy mięso ok 1,5 godziny.
Po tym czasie wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i majeranek. Smażymy dalsze 30 minut. Smalec przekładamy do słoików; zakręcamy i odstawiamy do zastygnięcia...