Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki smalec to pyszny dodatek do świeżego chleba i kiszonego ogórka.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8547
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7032
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4796
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327513
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8547
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7032
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4796
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327513
Składniki
Słoninę zemleć. Cebulę, czosnek i boczek drobno posiekać. W rondku smażyć, na małym ogniu, boczek ze słoniną. Gdy wytopi się cały tłuszcz, a skwarki nabiorą złotej barwy, dorzucić cebulę i czosnek. Wsypać też przyprawy i smażyć przez 10-15 minut. Po tym czasie zdjąć z kuchenki i odstawić do wystudzenia. Chłodny smalec przełożyć dl słoików lub kamionek. Przechowywać w lodówce.