Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki smalec to pyszny dodatek do świeżego chleba i kiszonego ogórka.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2657
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2926
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2657
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2926
Składniki
Słoninę zemleć. Cebulę, czosnek i boczek drobno posiekać. W rondku smażyć, na małym ogniu, boczek ze słoniną. Gdy wytopi się cały tłuszcz, a skwarki nabiorą złotej barwy, dorzucić cebulę i czosnek. Wsypać też przyprawy i smażyć przez 10-15 minut. Po tym czasie zdjąć z kuchenki i odstawić do wystudzenia. Chłodny smalec przełożyć dl słoików lub kamionek. Przechowywać w lodówce.