Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki smalec to pyszny dodatek do świeżego chleba i kiszonego ogórka.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10889
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3523
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2602
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10889
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3523
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2602
Składniki
Słoninę zemleć. Cebulę, czosnek i boczek drobno posiekać. W rondku smażyć, na małym ogniu, boczek ze słoniną. Gdy wytopi się cały tłuszcz, a skwarki nabiorą złotej barwy, dorzucić cebulę i czosnek. Wsypać też przyprawy i smażyć przez 10-15 minut. Po tym czasie zdjąć z kuchenki i odstawić do wystudzenia. Chłodny smalec przełożyć dl słoików lub kamionek. Przechowywać w lodówce.