Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jest to może najbardziej zdrowe, a już na pewno niezbyt dietetyczne danie, ale w środku zimy sprawdza się doskonale. Niestety wymaga szybkowara.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 745
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424882
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10672
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336950
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 745
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424882
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10672
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336950
Składniki
Łopatkę kroimy w cienkie plastry, boczek w zapałkę, wrzucamy do szybkowara, dodajemy Vegetę oraz wodę i gotujemy ok. 1,5 godz (od momentu uszczelnienia szybkowara).
Otwieramy szybkowar i mieszamy zawartość, tak żeby się mięso rozpadło na kawałeczki. Dodajemy smalec.
Jak się już smalec rozpuści i dostatecznie rozgrzeje, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i dusimy, aż się zrumieni.
Przekładamy danie do słoiczków i odstawiamy w chłodne miejsce do ostygnięcia.