Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jest to może najbardziej zdrowe, a już na pewno niezbyt dietetyczne danie, ale w środku zimy sprawdza się doskonale. Niestety wymaga szybkowara.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8449
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1227
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10148
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8449
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1227
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10148
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Składniki
Łopatkę kroimy w cienkie plastry, boczek w zapałkę, wrzucamy do szybkowara, dodajemy Vegetę oraz wodę i gotujemy ok. 1,5 godz (od momentu uszczelnienia szybkowara).
Otwieramy szybkowar i mieszamy zawartość, tak żeby się mięso rozpadło na kawałeczki. Dodajemy smalec.
Jak się już smalec rozpuści i dostatecznie rozgrzeje, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i dusimy, aż się zrumieni.
Przekładamy danie do słoiczków i odstawiamy w chłodne miejsce do ostygnięcia.