Do góry

Przekąski Przepis na:

Smażone części kaczki, podane z prawdziwkami.

Smażone części kaczki, podane z prawdziwkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1473 Ocena: 19397

Dodano:

Odsłon: 375

Usmażone części kaczki możemy podać z chlebem a także z pieczonymi w ziołach ziemniakami i oczywiście z marynowanymi prawdziwkami.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wymyte części kaczki osuszamy ręczniczkami papierowymi, nacieramy pieprzmi i solą, skórkę nacinamy. Smażymy bez tłuszczu na gorącej patelni.

  2. Na wierzch układamy łodyżki lubczyku i smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem na rumiany kolor z obu stron mięsa.

  3. W ten sam sposób smażymy filety z kaczki.

  4. Gdy mięsa są miękkie, wykładamy na duży półmisek, obok układamy marynowane prawdziwki. Możemy konsumowaćz chlebem jak również możemy podać do tego pieczone w ziołach ziemniaki.

    Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń