Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażone części kaczki możemy podać z chlebem a także z pieczonymi w ziołach ziemniakami i oczywiście z marynowanymi prawdziwkami.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4299
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417062
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4299
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417062
Składniki
Wymyte części kaczki osuszamy ręczniczkami papierowymi, nacieramy pieprzmi i solą, skórkę nacinamy. Smażymy bez tłuszczu na gorącej patelni.
Na wierzch układamy łodyżki lubczyku i smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem na rumiany kolor z obu stron mięsa.
W ten sam sposób smażymy filety z kaczki.
Gdy mięsa są miękkie, wykładamy na duży półmisek, obok układamy marynowane prawdziwki. Możemy konsumowaćz chlebem jak również możemy podać do tego pieczone w ziołach ziemniaki. Smacznego:)