Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażone części kaczki możemy podać z chlebem a także z pieczonymi w ziołach ziemniakami i oczywiście z marynowanymi prawdziwkami.
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 2969
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 648
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 196
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 188
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 2969
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 648
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 196
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 188
Składniki
Wymyte części kaczki osuszamy ręczniczkami papierowymi, nacieramy pieprzmi i solą, skórkę nacinamy. Smażymy bez tłuszczu na gorącej patelni.
Na wierzch układamy łodyżki lubczyku i smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem na rumiany kolor z obu stron mięsa.
W ten sam sposób smażymy filety z kaczki.
Gdy mięsa są miękkie, wykładamy na duży półmisek, obok układamy marynowane prawdziwki. Możemy konsumowaćz chlebem jak również możemy podać do tego pieczone w ziołach ziemniaki. Smacznego:)