Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety i udka z kaczek, pieczone na patelni. Idealna przekąska na przyjęcia.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 380
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 733
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 334
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 380
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 733
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 334
Składniki
Wyczyszczone, wymyte kawałki kaczki odciskamy z wody, osuszamy papierowymi ręczniczkami. Z przyprawy do kaczki i oleju robimy marynatę, mieszamy. Zrobioną marynatę odstawiamy na 15-20 minut. Po tym czasie nacieramy marynatą każdy kawałek kaczki. Zamarynowane kawałki kaczki nakrywamy i wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Po kilku godzinnym marynowaniu, nacinamy skórki w filetach i udkach. Smażymy na gorącej patelni bez tłuszczu, na wolnym ogniu do ładnego zarumienienia się mięs i ich miękkości.
Usmażone kawałki kaczki podajemy do chleba lub razem z upieczonymi ziemniakami. Smacznego!!!