Do góry

Przekąski Przepis na:

Smażone kacze wątróbki z cebulą.

Smażone kacze wątróbki z cebulą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1429 Ocena: 18422

Dodano:

Odsłon: 196

Smażone kacze wątróbki z cebulą, podane jako ciepła przekąska z pieczywem.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Oczyszczone z żył i ścięgien wątróbki myjemy w zimnej wodzie, osączamy z wody.

  2. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron po 5 minut.

  3. Usmażone wątróbki wykładamy z patelni na talerz. A na patelni smażymy pokrojoną w plasterki cebulę, osoloną i doprawioną ziołowym pieprzem.

  4. Na osobny talerz układamy usmażone wątróbki kacze przełożone smażoną cebulą. Podajemy jako ciepłą przekąskę z pieczywem.

  5. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń