Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone kacze wątróbki z cebulą, podane jako ciepła przekąska z pieczywem.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3986
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415602
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2629
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3986
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415602
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2629
Składniki
Oczyszczone z żył i ścięgien wątróbki myjemy w zimnej wodzie, osączamy z wody.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron po 5 minut.
Usmażone wątróbki wykładamy z patelni na talerz. A na patelni smażymy pokrojoną w plasterki cebulę, osoloną i doprawioną ziołowym pieprzem.
Na osobny talerz układamy usmażone wątróbki kacze przełożone smażoną cebulą. Podajemy jako ciepłą przekąskę z pieczywem.
Smacznego!!!